Shkelzen Behrami

Shkëlzen Behrami – Xeni  är född för 48 år sedan i Ferizaj Albanien (Kosova) och bott i Sverige sedan 1992, här i Sverige kallas jag för Kjelle.


Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av fotografering.
Hade eget mörkerrum hemma så jag är uppvuxen i den analoga eran, idag använder jag som dom flesta digitalt.


Kreativ och noggrann, är några ord som beskriver mig.
Det jag eftersträvar och vill förmedla med mina bilder är personligheten och den stämning som fanns vid fototillfället.
Oftast vet jag hur jag vill att slutresultatet skall se ut innan jag börjar fotografera. Jag  är noga med att diskutera igenom tankar, idéer  och önskemål innan fotograferingen så att alla är nöjda med slutresultatet.
Jag ställer mycket höga krav på mig själv och den utrustning jag arbetar med och använder professionell kamera från Nikon och studioblixtar, etc.


Jag är bosatt på Kolmården sedan 9 år tillbaka, tillsammans med min fru och våra två döttrar.
Vi stortrivs i den här vackra byn.. Passar perfekt här, för naturen är underbar, då en fotograf stortrivs här i den vackra miljön.. Att fotografera för kalendern har varit en stor utmaning och samtidigt varit roligt att sammarbeta med gruppen. Känns att vi är en stark grupp som sammarbetar och tillsammans jobbar vi med idéer till verklighet…  Det blir en spännande kalender.. lovar er att den är värd att den finns i erat hem, utom att kalendern är vacker och fin men att ni som bidrar gör en stor bidrag till att hjälpa cancerforskningen…


Andra aktiviteter i mitt liv är fotboll, musik,  natur, bilresor…