Historia bakom Krokeks Kalenderflickor.

2013 ploppade ideen upp att vi skulle göra en kalender. Över en middag bestämdes det att den drömmen skulle bli verklighet. Det raggades ihop 12 tjejer o en fotograf. Från början visste ingen hur den skulle vara utformad eller se ut. Ska vi vara en o en på bilderna eller ska vi vara alla? Vi beslutade till sist att vara alla. Vi skulle trycka 10 kalendrar var o ge till våra nära o kära, det var tanken. Men under tiden vi fotade till kalendern fick våran dåvarande fotograf bröstcancer(som idag mår bra) då sa vi, vi trycker några mera o säljer o skänker till cancerforskningen. Sagt och gjort, första året  2014 skänkte vi 27 tusen kronor. Efter det har det bara rullat på. I skrivande stund håller vi på att avsluta plåtningarna för vår 5:e kalender  som kommer börja säljas i oktober november och vi har påbörjat planeringen till våran 6:e kalender. 

 

Vi har skänkt omkring 150 tusen kronor till cancerforskningen än så länge. Vi har under åren fått tag i ganska många sponsorer som gjort att vi kan skänka ännu mera pengar till cancerforskningen. 

 

Vi har varit olika antal tjejer varje år, av olika anledningar har man hoppat av kalendern. Man har fått barn, flyttat från Krokek, eller bestämt att jag ska vara med i 3 år. Vi rekryterar nya tjejer varje år om någon hoppar av. Så bor du i Krokek med omnejd släng iväg ett mail till oss på kalenderbrudarna@gmail.com så hör vi av oss. Vi har så fantastiskt himla roligt samtidigt som vi vet att vi gör skillnad. Det ända kraven för kalendern är att man är över 25 år o är naturliga. I dag är den yngsta 41 år o älsta är 65 år så underbart att alla kan vara med❤

 

I 2018 års kalender är vi 6st tjejer:

Fia Österström som varit med från starten 2014-2018 o kommer vara en stolt kalenderflicka i 2019 års kalender.

 

Maria Högberg som varit med i 3 kalendrar 2016, 2017 och 2018. Hon hade bestämt sig från början att göra 3 år i kalendern så i år hoppar hon tyvärr av.

 

Anna Tuleborn ny i kalendern 2018, men tar ett års uppehåll av personliga skäl. Men vi hoppas hon kommer med till 2020 års kalender igen.

 

Ingela Svensson ny i 2018 års kalender som kalenderflicka.
 

Jenny Norell ny i kalendern 2018 o kommer även hon att vara en stolt kalenderflicka o 2019 års kalender.

 

Anette Christensen ny i kalendern 2018 men kommer även hon stoltsera kalenderflicka i 2019 års kalender.

 

Nya kalenderflickor 2019

Lena Nicander kommer som ny kalenderflicka i 2019 års kalender så gör även Elle Gomander. Välkomna ska ni vara.

 

Vi har under åren haft flera olika fotografer som hjälp oss att göra detta möjligt utan er hade vi inte kunnat göra detta underbara arbete möjligt❤

 

2018 års kalender kommer bli så himla fin  ni kommer älska den. 

Och 2019 års kalender kommer att bli nåt av det lilla extra. Då kommer det vara många andra människor inblandade som vill hjälpa oss att hjälpa andra❤ Vi har i ett par år haft bandet Barbados med oss o dom kommer även vara med i 2019 års kalender tillsammans med oss o MÅNGA flera. 

 

Glöm inte att köpa kalendrarna o hjälp oss att göra större skillnad. 

Tillsammans gör vi skillnad❤